Deutsch English

PIPS:lab

Idősek kapuja 9 (vagy 5)


A Kempelen kiállítás keretében ismét fellép Budapesten az innovatív holland médiaművész csapat, legújabb előadásuk témája az idősek és a multimédia.

Mire lehet számítani? Az előadás minden hang- és képfelvétele a nézők szeme láttára készül, majd saját fejlesztésű szoftverekkel instant átalakításra kerül, hogy röviddel később egészen más környezetben, remixelve a műsor új elemeként láthassuk viszont. Zenéjükben összekeveredhet jazz és metál a helyszínen felvett hangmintákkal, de akár gyerekdalokat is énekelnek, ha a technika épp csődöt mond. Szintén fontos elem a közönség bevonása, ugyanakkor nem árt tudni, hogy a PIPS:lab Virtuális Örökkévalóság projektjéhez mostanában zajlik a tudatgyűjtés.

Az 1999-ben alakult PIPS:lab-nek jelenleg 7 tagja van, Keez Duyves (művész/feltaláló), Stije Hallema (zenész), Steven van Hulle (Rednose Distrikt DJ / producer), Bas Vos (operatőr), Daan van West (zeneszerző), Thijs de Wit (színész) valamint Marieke Zigmans (menedzser).

Céljuk a különböző területek ötvözésével a művészet új irányainak felderítése. Az így elkészült mű sokféle formát ölthet, lehet koncert, színdarab, interaktív installáció, vagy valami teljesen más.

 

Webhelyek:

http://pipslab.nl
http://myspace.com/pipslab
http://kempelen.hu

Helyszínek:

Műcsarnok, 2007. május 17. 18:30
Merlin Színház, 2007. május 18. 23:30

Támogatók:

Bipolar projekt
C3 Alapítvány
Mondriaan Alapítvány

A Kempelen – Ember a gépben médiaművészeti és történeti kiállítás 2007. május 28-ig tekinthető meg a Műcsarnokban, ezután pedig a karlsruhei ZKM-ben 2007. június 23-tól augusztus 19-ig.